bara jag själv.

Har haft tusen och en ursäkt att skita i yogan senaste dagarna. Hela förra veckan var det bara suck, snark och stick härifrån. När det inte ger något, är det lika bra att låta bli. Eller hur var det nu…?!

Sovmorgnar. Undanflykter. Hafsverk och fuskig bound lotus. Humördipp. Depp.

It is what it is.

Nu imorse skärpte jag mej. Satt rak i ryggen. Andades. Länge. Chantade Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru och tog kontakt med chakra efter chakra. Tänjde på tiden i bound lotusen. Styrde mej själv om och om igen. Och igen. Tillbaka till tredje ögat. Fokus. Koncentration. Här och nu.

Lätt? Enkelt? Änglakörer?

Nej.

Men jag har varit med såpass länge nu att jag slutat tro att någon ska komma och rädda mej. Har jag skitiga dagar bakom mej, med sadhana som suger eller inte ens existerar, så är det jag själv som måste styra upp mej själv. Upp med håret i en knut och ner med rumpan på yogamattan. Tona in. Bara gör.

Stor längt efter yogaretreatet, som jag åker till nästa vecka. Behovet att bara få ta emot och bli vägledd är avgrundsdjupt. Bara några bound lotus till så är jag där. Bara några till.

Annonser

4 reaktioner på ”bara jag själv.

  1. innan du vet ordet av är du där på retreatet. Styrkekramar och hejarop! <3

  2. Hög igenkänning! Har gått åttor runt yogamattan senaste veckan, jag ska bara… Men imorse hoppade jag över min mer fysiska kriya, gjorde flera uppvärmningrörelser istället & sjöng mul mantra, lite bliss💖. Keep up & kram

    • Intressant (och småjobbigt ibland) detta föränderliga förhållande man har till sin sadhana :)
      Kram och keep ups till dej med ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s