välsignad med ny sangat.

sdr

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru
The Creator and the Creation are One. This is our True Identity. The ecstasy of the experience of this wisdom is beyond all words and brings indescribable bliss.

Fem dagar. Fem dagar som gjorde så gott att allt fortfarande står lite stilla. Fem dagar yogaretreat där jag var jag och min yoga var min. Det är väldigt, väldigt länge sedan det varit så.

Den allra största insikten jag kom hem med är att jag faktiskt glömt så mycket. Saknat mycket. Känt mej så väldigt vilsen. Hur det varit väldigt ensamt i yogan. Insåg också att jag ju faktiskt inte varit på något längre retreat förut där jag inte behövt lära mej något, inte behövt sitta med anteckningsblock och vara uppmärksam inför en kommande tent. Nu fick jag bara vara och det gjorde så himla gott.

Vehkaniemi, som gården heter, ligger naturskönt mitt ute i nästan ingenting. Vackert beläget vid en sjö med böljande åkrar och skog omkring. Gården drivs i enlighet med miljötänk och naturen, allt omsorgsfullt bevarat och omhändertaget.

Vår lärare, Teija Enoranta, kom snabbt att bli en sann vägledare och jag ser väldigt mycket framemot att träffa henne igen och ta del av hennes yoga. Det kändes så rätt från första ögonblicket och under retreatets gång övertygades jag om att hon sänts i min väg av en orsak. Det känns också som att jag hittat äntligen hittat en plats i den finska kundaliniyoga sangaten*), vilket jag saknat. Jag må vara (finlands)svensk och känna stor samhörighet med Sverige, men jag behöver ett sammanhang i mitt eget land också. Det är ju finskan som hindrat mej mest, men efter att ha stapplat mej fram på finska i nästan en vecka så sträcker jag stolt på mej och säger, jag kan nog!

sdrcof

Vi yogade på en höskulle. Galet fint, ombonat och välkomnande. Jag älskar utrymmen där omsorgen strålar och det vackra blir som en förlängning av yogan och meditationen. Förstår att Eija gärna håller sina sommartretreat här.

sdr

Fast på morgnarna höll vi Sadhana i en annan byggnad, för att slippa morgonfukten och kylan. Teijas dotter och hennes pojkvän förgyllde varje dag och varje gång vi samlades för yoga med livemusik. Så underbart! Det är något särskilt att yoga och meditera till levande musik. Det blir liksom ännu mera högoktanigt och kraftfullt. Genomljuvliga människor ♥

Yogan då? Och alla meditationer?
Jag har fyllt på, samlat kraft och lapat i mej. Det har varit både hårt jobb, sköna och långa gongbad, kraftfulla meditationer och allra mest massor, massor av mantran. Som vi chantat! Att retreatets djupdykning handlade om riktning var mitt i prick. Vad vill jag? Vart är jag på väg? Vad lever jag för? Kunde inte ha varit mer rätt. Mul Mantrat har vi reciterat så många gånger att det sjunger i hjärtat och huvudet ännu.
The Mul Mantra is a fate killer. It removes the fate and changes the destiny to complete prosperity.” [Yogi Bhajan]
Teija, som har översatt JapJi till finska, är absolut sänd för att förmedla mantrapower. Hon förklarar så man begriper och hon leder självklart och kärleksfullt en in i chantingen, så att man verkligen blir ett med mantrat och ett med intentionen. Mitt andra namn är ju Nam Joti Kaur och det har börjat sjunga lite högre inuti mej.

Nam Joti means the Princess/Lioness of God who shines with the Light of the Holy NamThis beautiful name Nam Joti Kaur is saying that your greatest potential can be reached by chanting and meditating on God’s holy name.  Listen closely to it and let the light of your soul prevail.

Så står det i följebrevet till mitt spirituella namn. No shit, får jag bara säga.

Det mest fantastiska är att jag varken var slutkörd under eller efter retreatet. Såsom jag ofta blivit när det kommit till yogasammanhang hittills. Särskilt under utbildningen då jag hade behövt semester flera veckor efter en träff eller ett retreat. Nu har jag bara landat mjukt i livet efteråt. Helare. Renare (inte minst pga alla bastubad och dopp i sjön). Nöjdare.

sdr

Blissig, men inte uppe i det blå. Välsignad och förnyad. Sat Nam Wahe Guru.

 

*) Being part of a spiritual community, Sangat, is extremely beneficial for many people’s spiritual growth.  A like-minded community supports us in our times of need, and connects us with those who share our values. [Spirit Voyage]

 

Annonser

12 reaktioner på ”välsignad med ny sangat.

 1. Yes! Det strålar ända hit! ❤
  Så glad att du kom iväg. Keep up och fortsätt sprida ljus fina du!
  Kram

  • Ryser lite när jag tänker på att jag faktiskt ångrade mej strax innan jag skulle åka, både ville och inte. Tänk om jag hade stannat hemma, usch :)
   Hjärtligt keep up till dej också, vi håller,våra facklor högt ❤️
   Kram!

 2. Åh vad härligt. Vad glad jag blir för din skull. ♥♥♥

 3. Åh kära Nina, så fint! Jag blir verkligen glad för din skull! Vilken miljö dessutom… Välsignad och förnyad, dig väl förunnat.
  De där orden från Spirit Voyage om ”being part of a spiritual community” berör en djup längtan inom mig. Vet inte nu vart jag ska söka ett ”hemviste” som känns sunt och ärligt. Tänker att det får bli inom mig själv så länge. Styr bort från alla möjliga ställen som säljer ut ”själsligt lyckobling” till feta priser, storstads-snygg-yoga liksom.
  Det du varit med om verkar helt fantastiskt! Varm kram till dig och låt dig bestrålas av det fina du har inom dig.

  • ❤️❤️
   Ja du, lyckoblinget är ju vackert att se på, men det är nog inte hållbart i längden. Snyggyoga betackar jag mej också för… nog den sorten som mest bara handlar om dyra tajts och gymnastik(!). För mej är snyggyoga att vara hel, ren och hängiven 😊
   Mitt spirituella namn är via kundaliniyogans 3HO, vem som helst kan ansöka om ett: https://www.3ho.org/spiritual-names
   Kram, Sat Nam och tack för din energi ❤️

 4. P.S. En fråga bara, ditt vackra spirituella namn, Nam Joti Kaur, hur fick du det?

 5. Så rätt. Så vackert. Så skönt. Helt enkelt. Kikar in och inser hur mycket jag inte läst sedan jag tog min lilla paus på en månad. Nå. Jag är tillbaka lite grann och är så otroligt glad för din skull att du hittat rätt. Varm kram ❤️

 6. Låter underbart att hitta ett nytt fint sammanhang inom yogan♥ och så glad att du fick retreat tid som bara var för dig. Stora kramen♥

 7. Ping: en kärleksfull knäpp av insikt. – yoga ♥ livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s