från mitt kök ut i världen.

När jag tackade ja till yogadminjobbet, med skräckblandad förtjusning, så var det inte bara en lättnad att ha ytterligare ett ben att stå på i arbetslivet, utan också en bekräftelse på att det varit värt väntan.

Jag har ju haft mina våndor kring fördjupning och utvecklande av mej själv som yogalärare, ärligt känt mej lite stressad av det förväntade. Visst, jag smiter kanske undan ibland, men har en så stark magkänsla och hittills har det inte känts 100% med något – det kommer när det kommer. Jag är ju dessutom mer den som arbetar i det tysta och har heller inget behov att stå främst eller komma längst. Om man nu kan uttrycka det så.

En av mina lärare sade också, att de har ju sett att jag inte är den som vill resa land och rike runt, utan helst på andra sätt hittar vägar att gå för att få input, vägledning och fördjupning.

Det kändes fint att ha blivit sedd . Och även om jag inte får en fördjupad utbildning bara för att jag har hand om stora delar av institutets administration, så är det en ynnest att arbeta nära kundaliniyogisar världen över, om än bara till stor del online, och att konkret känna att jag är en del av något större. Bara det har inspirerat mej i min egen yoga och det som varit tungrott en tid är det inte längre.

Sen är det lite absurt roligt att vara den som försöker hjälpa andra att hitta resvägar till institutets alla retreat och utbildningar ute i världen. Här sitter jag vid köksbordet och besvarar mail på engelska om hur man tar sig till den och den platsen. Ändå är jag så himla nöjd med det. Jag sitter inte och suckar längtande efter att få åka själv. Tvärtom. Just nu har jag ingen reslust i mej. Kanske för att det är smått omständligt med nya jobbet, inga semesterdagar att ta ut och så vidare. Men ändå. Att bara vara nöjd här. Hemma. I mitt eget kök.

Så finns den aspekten i mej fortfarande – hur jag så himla gärna vill att det ska vara enkelt. Jag tycker ärligt det är himla krångligt att behöva ta sig över halva kontinenten för att yoga. Härligt för den som i sanning verkligen vill. Småtungt för den som helst bara rullar bilen ur garaget och är framme på någon timme. Men jag gläds med alla yogisar som är på väg och som jag ens kan hjälpa litegrann att hitta fram på enklast möjliga sätt. Sat Nam och Santosha.

Annonser

10 reaktioner på ”från mitt kök ut i världen.

 1. Känner igen mig. Fast visst skulle jag vilja resa till Indien…följer med spänning dina nya vägar. Fast du gör dem lite hemma från köket. Fint så! Sat Nam! Kramar

  • Absolut vill jag resa, men det är lite som Ulrika nämner här också att när det kommer till yoga vill jag det ska vara relativt nära och liksom ja, smidigt. Det är något i mej som helst vill hålla yogan skild från andra större upplevelser. Ja, svårt att förklara :)
   Kram!

 2. Spännande och jag tänker att jag kommer att i framtiden höra av mig med frågor om någon level två resa:-). Jag vill inte heller resa så långt när det gäller yogan just nu, jag vill gärna resa med min familj om jag ska till nya spännande platser. Kram

  • Får hoppas jag har vettiga svar då :P
   Känner lite som du – det är ju ingen liten grej (för mej) att resa och att sen dessutom djupdyka i yogan på samma gång känner jag inte riktigt synkar i min värld. Just nu.
   Kram!

 3. Ditt jobb låter optimalt för dig! Skönt att det kan bli så.

  När det gäller mitt eget resande så har jag inget annat val än att resa om jag ska träffa mina lärare. De är aldrig i Sverige, så jag tar det som det kommer, när det passar för oss här hemma med tid och pengar och när de är nära. Men jag skulle aldrig välja bort resandet av någon bekvämlighet. Visst vore det optimalt om de kom hit men så ser det inte ut. Och min stora vägledare är inte utbytbar så antingen reser jag eller också får jag inte tillgång till hans erfarenhet och rent konkreta handpåläggning. Och nej, jag säger inte att du är bekväm, bara lite :)

  • Hehe, jodå, jag är nog lite bekväm, men också rätt realistisk och inte minst ekonomisk 😊 Förstår dej till hundraelva procent och skulle säkert åka dit mina lärare är om det var mitt enda alternativ, men det jag inte riiiiiktigt förstår är varför man ”måste” åka så långt med sina kurser och utbildningar (nu pratar jag alltså om svenska/finländska lärare) när det finns så många vackra platser i våra egna land?! Det är den biten jag är lite skeptisk till – att det i princip alltid måste vara flyg involverat. Och ja, jag förstår att ”man vill till solen”, men jag åker hellre till solen och är helt ledig. Men det är ju jag 😉
   Kram!

   • Ah då förstår jag mer. Nej det låter märkligt. Solresor har inget med yoga att göra som jag ser det. Fattar inte alls det konceptet. Folk verkar shoppa, sola och bada och så lite yoga på det. Inte min kopp te. Jag orkar helt enkelt inte mycket när jag är på kurs. Det där med att gå inåt tar sin energi. Hos mig. När jag yogar så yogar jag rejält som Edvard Bloom skulle sagt! Kram på dig!

    • Exakt så ❤️ En sak i taget, så att säga. Sat Nam!

    • …sen är det så med mina lärare, att de inte ordnar resorna för solens skull, utan mer att de hittat kraftplatser ute i världen, som visat sig vara fantastiska för yoga och djup meditation. Dagarna på retreaten/kurserna är verkligen fokuserade kring det väsentliga, yogan, sen finns det lite tid varje dag för egentid – och den väljer man såklart hur man vill göra med. Och jag är såklart övertygad om att jag skulle älska det, väl på plats, men när både kroppen&själen hellre åker norrut eller åtminstone vill slippa flyglogistik, så ja…. jag fångar de tillfällen jag har här mer hemmavid istället :)
     Kramisar!

     • Mäktigt med power-platser! Låter helt rimligt i mina öron. Det jag menade var alla dessa annonser man ser om lite sol, lite yoga, lite hipp som happ-resor. Om jag nu får uttrycka mig så vanvördigt?! Det gör yogaresorna urvattnade där man bara lagt till yoga som en ingrediens inte som huvudsyfte. Kanske gagnar det någon, vad vet jag men det är inte min syn på det hela. Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s