flygplansläge.

Har fikat med en av de godaste vänner jag har i eftermiddag. Ett samtal och en stund, som jag behövde mer än något annat. Hade så många knutar i skallen när jag körde till cafèt – hade betydligt färre när jag körde hem.

Bara att prata och bli lyssnad på. Samtidigt det omvända, vara den som lyssnar. Det vackra och kraftfulla i medveten kommunikation. Sat Nam.

Jag känner att jag på riktigt börjar få nog. Sociala medier står mej upp i halsen och vill nästan skrika ibland att snälla, please… kan inte alla bara publicera max ett par bilder eller inlägg i veckan, så att jag hinner med?! Det bara forsar, sprutar, dundrar in intryck och mitt arma huvud vill inte mera. Ja, jag är en del av det själv också, men så fruktansvärt nära ett enda stort log off!

Så tydligt idag. I mötet. Hur det fysiska, mänskliga blir allt mer diffust och hur allt bara handlar om att presentera sig tvådimensionellt med så många filter som möjligt. Jesus vi är ju inte kloka.

Jag må överreagera, men något kom till ytan under yogaretreatet första veckan i augusti. Sedan dess kan jag inte längre bara ignorera det motstånd jag upplever och känslan av att det är långt bortom vår kontroll redan nu. Nä, jag ordinerar oftare flygplansläge åt mej och… åt dej. Om vi skulle leva lite mera istället.

Annonser

11 reaktioner på ”flygplansläge.

 1. Vet du…jag glömde mobilen hemma förra veckan när jag körde på jobb. Först blev jag riktigt rädd. Tänk om…Tänk om vaddå??? Sen var det bara skönt. Missade en hel massa ilskna meddelanden. Superskönt! Kramar <3

  • Det är himla läskigt hur bundna vi blivit vid dendär lilla apparaten! Därför så skönt de gånger då man inser att man överlevde utan den, amen :)
   Varm kram! ♥

 2. ❤️ oslagbart irl. 😍 bra med påminnelsen ~ att livet går att leva utan skärmar 😘

 3. Goda vänner är guld värda. De där riktiga vännerna, som både känner en och som vågar säga både ock och som tycker om dig var du än står.
  När det gäller flödet så har jag ett litet tips. Avfölj en del. Jag gör det konstant, rensar i mitt flöde och håller det tajt. De jag följer på IG uppdaterar sällan mer än en gång om dagen, med några få undantag. Det är mitt sätt att slippa känna mig översvämmad. För det är fortf kul tycker jag när man håller det smått. Många likes och följare eller följa många är inte min melodi. Trevlig helg!

  • Och jag glömde säga du kan pausa kontakter eller ta bort kontakter på FB. Det vet du säkert! Det gäller bara att ta sig tiden. Det är värt det. Tro mig 🙏🏻

   • Jo, jag veeeet allt detdär :) och jag både rensar och döljer om vartannat, ävenom jag kunde storstäda ännu mera såklart. Men sådär generellt, inte bara i mitt flöde, har jag lust att ställa mej på nån bergstopp och ropa: saaakta neeeer, aaaallihopa och ids nu inte uppdatera allt, varje sekund och tre gånger om dagen! Sat Nam :) ♥
    Det är något med att ha ett litet företag också, och att liksom vara tvungen att uppdatera och dela event om och om igen för att nå ut, annars drunknar man i flödet. Jag kan bli så trött på det. Folk har, ärligt, blivit så himla lata (förlåt) och går inte in på hemsidor och kollar upp fakta, utan frågar självklara saker via sms/Messenger/under inlägg på FB och det tar massor av energi att hålla alla kanaler öppna – särskilt när all info redan finns tillgänglig, klart och tydligt på samma plats jämt…!
    Oh well, lite lejonvrål kring detta nu, this shall pass, too ;)

    Kramen!! ♥♥

 4. Åh så skönt med sådana möten då man får lyssna och blir lyssnad på. Jag har också en kär vän där vi mailar till varandra någon gång i månaden och det är också fantastiskt. Tycker att scrollandet i IG kan blir jobbigt ibland och som Annika skriver borde jag nog avfölja en hel del men det är också kul med insta. FB har jag mest kvar för att använda det i grupper, orka skrolla…Kram

  • Samma här. Orka skrolla. Facebook finns just för gruppernas skull och för att det är mitt lilla yogiska skyltfönster för mina klasser och så.
   Kram och skål i golden milk ;) för kära vänner ♥

 5. Skål för flygplansläge ❤❤❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s